Intervju med Armatecs Affärsområdeschef för Industri: Fokus på Hållbarhet och Kompetensutveckling

Armatec är en ledande distributör av tekniska system och komponenter i Norden, och erbjuder allt från ventiler, ställdon och säkerhetsventiler till pumpar och kundanpassade skid-baserade system. Vi träffade företagets affärsområdeschef för industri, som berättar om Armatecs arbete och utmaningarna i branschen framöver.

Kan du berätta vad Armatec gör och vad din roll är?
Som affärsområdeschef för industri på Armatec har jag resultatansvar för vår verksamhet i Norden. Vi distribuerar tekniska komponenter och system till industrin och jobbar nära våra kunder med att erbjuda både standardlösningar och kundanpassade system. Vårt fokus är att skapa helhetslösningar som möter specifika behov inom olika sektorer.

Hur arbetar ni med kompetensförsörjning på Armatec?
Vi satsar mycket på våra medarbetare och har ett systematiskt program för att höja kompetensen hos varje individ. Ett område där vi ser stor potential är att attrahera fler kvinnor till branschen. Vi erbjuder instegsroller där man kan växa inom företaget, och vi investerar tid och resurser för att utveckla våra anställda. På så sätt hjälper vi inte bara vår egen organisation, utan även hela branschen, då våra medarbetare får en bred kompetens som är eftertraktad.

Vad gör Armatec till en attraktiv arbetsplats?
Vi har en stark företagskultur som främjar utveckling och vi strävar efter att varje medarbetare ska kunna nå sin fulla potential. Vår målsättning är att alla som har arbetat hos oss ska känna att de har blivit sitt bästa jag och lämnar med positiva erfarenheter.

Vad ser du som värdefulla fördelar med att vara medlem i Swepump?
En av de stora fördelarna är nätverksbyggandet och den gemensamma förståelsen av branschen. Det finns många frågor där vi som företag vinner på att samarbeta snarare än att konkurrera, och Swepump är en plattform där vi kan driva dessa frågor tillsammans.

Vilka är de viktigaste frågorna i branschen just nu?
Hållbarhet är helt klart en av de största frågorna. På Armatec har vi satsat stort på hållbarhet och vi är redan långt på väg. Vi arbetar både med att förbättra vår egen verksamhet och med att hjälpa våra kunder att välja mer energieffektiva lösningar. Vår ambition är att skapa hållbarhet över tid, och det innebär ofta att vi kan erbjuda lösningar som inte bara är bättre för miljön, utan också ekonomiskt fördelaktiga.

Vilka utmaningar ser du för branschen de kommande åren?
Miljökraven ökar ständigt, vilket innebär att vi måste hålla oss uppdaterade och anpassa oss till nya regelverk. Samtidigt finns det utmaningar med omvärlden, framför allt när det gäller import och global handel. Vi ser en växande trend där vi vill ta hem mer av produktionen till Europa och Sverige för att säkerställa kvalitet och minska miljöpåverkan.


Armatec är ett företag som inte bara har fokus på tekniska lösningar, utan också på hållbarhet, kompetensutveckling och att skapa ett starkt nätverk inom branschen. Med en tydlig strategi för framtiden och ett stort engagemang för sina medarbetare är de en viktig aktör på den nordiska marknaden.

Läs mer om våra medlemsföretag här.


Nyheter


Swepump faktagranskade Energimyndighetens rapport: Krav på pumpar

Rapporten som togs fram i augusti 2024 och finns att ladda ned här. Du hittar även en länk vid fliken

Intervju med Armatecs Affärsområdeschef för Industri: Fokus på Hållbarhet och Kompetensutveckling

Kan du berätta vad Armatec gör och vad din roll är? Som affärsområdeschef för industri på Armatec har jag resultatansvar

Lyckad kurs: ”Välj rätt pump” – stort engagemang och fler kurstillfällen planeras!

  Vad är ”Välj rätt pump”? Kursen är speciellt framtagen för konsulter inom VA-sektorn och syftar till att ge en

Stefan Jakab, ny generalsekreterare för Swepump

Stefan har innan han började arbeta på Teknikföretagens Branschgrupper haft rollen som generalsekreterare för Energi- och miljötekniska föreningen. Förutom det